Aile (Boşanma) Hukuku
-
Ortak Velayet Ne Demek?
Dünyaya gelen her insan, doğal olarak bir anadan ve bir babadan olmadır. İnsanların aile kurmak, çocuk sahibi olmak, birlikte bir…
Devamını Oku » -
Çekişmeli Boşanma Davası Nasıl Açılır?
Evlilik, ailenin yapı taşı olarak tarih boyunca insanların birbirleri ile kurdukları hukuki, sosyal, ekonomik ve manevi bir ilişkidir. İnsanlar, birlikte…
Devamını Oku » -
Fiili Ayrılık Nedeniyle Boşanma
Toplumu oluşturan her birey, yasal şartları taşımak kaydı ile erginliğe ulaştığından itibaren evlenme hakkına sahip olur. Neredeyse insanlık tarihi kadar…
Devamını Oku » -
Eşlerden Birinin Ortak Çocuğu Yurt Dışına Çıkarması
Hukuki anlamda evliliğin gerçekleşmesi ile aile birliği kurulur. Evli kişilerin eşlerine karşı sorumlulukları hukuki düzenlemeye tabi tutulurken bir denge unsurunun…
Devamını Oku » -
Kefalette Eşin Rızası ve Şartları
Hukuk düzeninin temel amaçlarının başında bireylerin, ailenin ve kamu düzeninin korunması gelir. Yasalar ve hukuki düzenlemeler vasıtası ile kişilerin serbestçe…
Devamını Oku » -
Yoksulluk Nafakası Nedir? Şartları Nelerdir?
Kişiler, evlenmeleri ile birlikte hukuki olarak bir takım yükümlülüklerin altına girer. Evlilik birliği altında eşlerin birbirlerine sadık kalmaları, birlikte onurlu…
Devamını Oku » -
Yardım Nafakası Nedir? Şartları Nelerdir?
Aile kavramı ve aile içi ilişkiler, Türk hukukunda toplumun temeli olarak kabul edilmiştir. Eşlerin birbirlerine karşı olan hak ve yükümlülüklerinin…
Devamını Oku » -
Boşanma Davası Masrafları 2024
Evliliğin hukuki olarak geçerli bir şekilde hayat bulması ile evlenen kişilerin hukuki anlamda pek çok sorumluluğu meydana gelir. Çiftlerin evlendikten…
Devamını Oku »