Genel
-
Katılma Alacağı Davası Nedir?
Evlilik, iki kişinin birlikte yaşamak ve bir hayat inşa etmek gayesiyle meydana getirdikleri hukuki ve medeni bir kurumdur. İnsanlık tarihi…
Devamını Oku » -
Yapı Ruhsatı Almak için Gerekli Belgeler Nelerdir?
Modern çağın insan yaşamı üzerindeki en büyük etkilerinin başında şehir yaşamının yaygınlaşması gelir. Sanayileşmenin ardından tarım ekonomisini terk eden ülkelerde…
Devamını Oku » -
Tahliye Taahhüdü ile Kiracının Tahliyesi
Sanayi devrimi ile birlikte yaşanan nüfus patlaması, beraberinde sürekli çözüm üretilmesi gereken bir barınma sorununu ortaya çıkartmıştır. Yatay şehirleşme pek…
Devamını Oku » -
Trafik Kazasından Kaynaklı Tazminat Davası
Motorlu taşıtların yaygınlaşması ilk olarak mesafelerin daha hızlı katedilmesine, daha sonra ise bireylerin şahsi vasıtaları ile günlük seyahat ihtiyaçlarını dahi…
Devamını Oku » -
Anonim Şirketlerde Avukat Bulundurma Zorunluluğu
Avukatlık mesleği, kökenleri yüzyıllar öncesine dayanan ve günümüzün teknoloji çağında dahi hayati önemini sürdüren mesleklerden biridir. Avukatlar hem kişilerin ceza…
Devamını Oku » -
Kamulaştırma Bedel Tespiti
Cumhuriyet dönemiyle birlikte bireylere ait temel hak ve hürriyetler yasalar, milletlerarası anlaşmalar ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasası başta olmak üzere pek çok…
Devamını Oku » -
Tapu Kaydında Şerh
Bireylere ait taşınmazların oranının modern devlet ve hukuk yapıları ile birlikte artması sonucu olarak mülkiyet hakkına yönelik hukuki düzenlemelerin yapılması…
Devamını Oku » -
Oturma (Sükna) Hakkı Nedir?
Mülkiyet hakkı, taşınır veya taşınmaz bir eşya üzerinde sahibine mutlak tasarruf yetkisi veren ve Anayasal güvenceye tabi tutulan bir şahsi…
Devamını Oku » -
Katalog Suçlar
Hukuk; toplumun içinde yaşadığı düzeni korumak, vatandaşların güvenliğini ve özgürlüğünü sağlamak, insanın onurlu bir yaşam sürmesine olanak sağlamak gibi amaçlarla…
Devamını Oku » -
Dövizle Yapılan Sözleşmelerin Uyarlanması
Modern ülkeler, hukuk sistemleri içerisinde ‘sözleşme serbestliği’ ilkesini benimsemiştir. Türk Hukuku’nda da bu ilke, 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu’nun sözleşmenin…
Devamını Oku »